http://www.cukrarkam.cz/ A není to myšleno pouze na poli profesionality, ale také na poli amatérského pečení. I když je pečení pouze Vaším koníčkem a oblíbenou činností, při které si odpočinete a pročistíte hlavu, můžete být vyhledávanou pekařkou. Nacvičit si několik receptů na korpusy není nic těžkého. Chce to systém pokusů a omylů. Stejné je to i s náplněmi nebo krémy. Zkušenost je základem perfektního výsledku. Takže hlavně zkoušejte a vylepšujte. Až budete spokojeni se základem pro dort nebo jiný moučník, provětrejte fantazii a nezůstávejte u kulaté klasiky. Vymyslete tematické tvary. Třeba vláček, auto, ale i trojrozměrné postavy.

Chce to jen trochu zručnosti

Stane-li se Vaše kolegyně babičkou, proč byste jí nemohli upéct dort ve tvaru stojící babičky? Vážně na tom nic není. Korpus promazaný máslovým krémem, a to Vy už moc dobře víte, že jiný se tam nehodí, vykrájíte na část trupu, část sukně a část hlavy. Díky cukrářským potřebám, jako jsou modelovací hmoty z marcipánu, své dílo lehce dokončíte. Potáhnete sukni červeným marcipánem, přes ni bílý jako zástěru. Trup jinou barvou, ruce složené před tělem vymodelujete ze stejné barvy a na hlavu šátek s puntíky. Nezapomeňte na špejle, aby dílo drželo tvar! Chce to jen trochu zručnosti a obdiv Vás nemine!

Ohodnoťte příspěvek